< Кожни заболявания » д-р Камелия Славова
Кожни заболявания

Уртикария

Уртикарията се характеризира с рецидивиращи обривни единици, които обикновено са сърбящи, розово-червени оточни плаки с блед център. Размерът им варира от няколко милиметра до няколко сантиметра, като понякога конфлуират и формират плаки. Те са преходни, като в повечето случаи не се задържат повече от 24 часа.
Заболяването е разпространено по целия свят и може да се [...]

Read more

Псориазис

%d0%bf%d1%81%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%81

Псориазисът е често срещано хронично кожно заболяване ,което се  характеризира с натрупването на неравни, сухи,леко повдигнати,червеникаво-розови  кожни плаки.  Най-често се  появяват  по кожата на главата, лактите, коленете, слабините и кръста. Заболяването има хронично-рецидивиращ характер. Не е заразно – не може  да се пренесе от една част на тялото на друга, или от човек на човек.
Повече [...]

Read more

Невродермит

%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b8%d1%82

Невродермитът известен още като lichen simplex chronicus е кожно заболяване, което се характеризира с хроничен сърбеж и лющеща се кожа. Обикновено започва със сърбеж, който разранява кожата, което от своя страна усилва сърбежа и площта на разраняване. Като последствие от чесането кожата се уплътнява и задебелява. Въпреки че само по себе си заболяването не е [...]

Read more
Регистриран в
AddBg.com : Уеб Директория # .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове Rank Дамски клуб
женско онлайн списание